Varnostne rešitve

Ste se kdaj vprašali ali bi svoj posel lahko opravljali brez računalnika?

Informacijska varnost je vse bolj kompleksna in zaradi vedno pogostejših napadov na mala in srednje velika podjetja, tudi vse bolj pomembna. V okoljih, kjer ni potrebno gledati na vsak evro, ima informatika izdatne proračune. Kaj pa v manjših podjetjih, kjer bi za področje informacijske varnosti potrebovali posebnega sistemskega inženirja? Za večino podjetij je to prevelik strošek, zato vam v Cityportu nudimo storitev informacijska varnost.

Pri nas lahko najamete upravljano varnostno opremo, kar pomeni da naši inženirji poskrbijo za optimalno delovanje teh naprav, kar vključuje tudi posodabljanje njenih nastavitev glede na nove grožnje, ki se pojavljajo.

v Cityportu skrbimo za uveljavitev varnostnih politik, kjer se uporabijo naslednja priporočila, ki lahko preprečijo kar 85 odstotkov ciljnih kibernetskih napadov:

Posodobitve aplikacij in operacijskih sistemov

Večina napadalcev se osredotoča na ranljive aplikacije in operacijske sisteme. Zagotavljanje, da so aplikacije in operacijski sistemi posodobljeni z najnovejšimi posodobitvami, močno zmanjša število dostopnih točk, ki jih je mogoče uporabiti za vdor v omrežje. Pri posodabljanju programske opreme in popravkov skrbimo, da prenesemo posodobitve samo s preverjenih spletnih mest proizvajalca.

Uporaba dovoljenih aplikacij

Bela lista/whitelisting je ena najboljših varnostnih strategij, ker omogoča izvajanje samo določenih programov, medtem ko se vse ostale programe blokira, vključno z zlonamerno programsko opremo

Omejevanje uporabniških pravic

Napadalci se vse bolj osredotočajo na pridobivanje nadzora nad poverilnicami, zlasti poverilnicami, povezanimi s skrbniškimi računi. Uporabniške pravice nastavimo do te mere, da uporabnik lahko nemoteno opravlja svoje delo. Skrbnike ločimo glede na področje, ki ga pokrivajo in jim zagotovimo ustrezne pravice.

Segmentiranje omrežja in ločevanje na varnostne cone

Segmentiramo omrežja v logične segmente in omejimo komunikacijske poti med napravami v omrežju. Na ta način zaščitimo občutljive informacije in kritične storitve ter omejimo škodo v primeru kršitev/napada v omrežju.

Uporabimo proti-virusno zaščito

Na računalnikih in strežnikih namestimo ustrezno antivirusno zaščito, z določenimi izjemami, ki v najmanjši meri vplivajo na varnost in dovoljujejo nemoteno rabo aplikacij.

Namestimo požarne zidove

Požarni zidovi zagotavljajo varnost poslovnih omrežji na prehodu v zunanja omrežja – ISP. Poskrbimo za ustrezne nastavitve dostopov v omrežje in varujemo spletni promet, elektronsko pošto in ostale aplikacije uporabnikov in strank. Poskrbimo za varen dostop do naprav in aplikacij v lokalnem poslovnem omrežju.

Načrtovanje odziva v primeru vdora/napada v omrežje

Uveljavimo ustrezne koreake kot odziv na varnostne incidente in izpeljemo načrt neprekinjenega poslovanja. Potrebno bo nekaj časa, da se bodo izolirale in odstranile grožnje in vzpostavile normalne operacije IT okolja. Medtem pa morate sprejeti ukrepe za ohranitev bistvenih funkcij vašega poslovnega okolja v skladu z načrtom neprekinjenega poslovanja. Skrbimo za redno vzdrževanje in testiranje rezervnih/arhivskih kopij, načrte za obnovitev po incidentu in postopke neprekinjenega poslovanja.

Beleženje dogodkov

Zagotovimo, da se beležijo dogodki aplikacij in sistemov v zvezi s prijavami uporabnikov in uporabo skrbniških pravic. Dnevniške zapise beležimo na centralni lokaciji.

Centralno nadziranje delovanja varnostnih sistemov

Skrbimo za neprestano spremljanje delovanja varnostnih sistemov (posodobitve, razpoložljivost, izpadi povezav, zaznane grožnje…) in poskrbimo za ustrezno ukrepanje v primeru težav oziroma zaznavanja groženj.

Prednosti pri sodelovanju z nami:

  • optimalen izkoristek človeških virov, ki so v danem trenutku na raspolago
  • izboljšana odzivnost podjetja in sodelovanje med zaposlenimi
  • izboljšana produktivnost
  • razširitev načinov komuniciranja
  • izoblikovanje konkurenčne prednosti in povečanje donosnosti podjetja

ZAKAJ CITYPORT

CITYPORT je zasnovan tako, da ustreza zahtevam najbolj hitrih in uspešnih podjetij. Končni uporabniki imajo radi lastnosti in prednosti CITYPORT.

Internet

Pomagamo vam poiskati rešitev za varen in zanesljiv internet in vas povežemo v svet.

Telefonija

Prilagodite komunikacijsko infrastrukturo, da ta služi vaši dejavnosti.

Hotelske rešitve

Omogočite vašim gostom intuitivno in uporabno izkušnjo.

Klicni center

Pomagamo vam najti rešitev za boljšo komunikacjo in s tem večjo prodajo.

Poenotene komunikacije

Stranke, ki uporabljajo Cityport izboljšajo svoje poslovne rezultate.

Varnostne rešitve

Naj bo vaše omrežje naša skrb. Pomagamo vam pri vzpostavitvi varnega in hitrega podatkovnega omrežja.

Ne spreglejte novosti in nasvete

Prijavite se na Cityport e-novice z zanimivostmi in nasveti s področja oblačnih sistemov, telefonije, spletnega gostovanja in ostalimi koristnimi vsebinami.