Varnostne rešitve

Zaščita omrežja

Ste se kdaj vprašali ali bi svoj posel lahko opravljali brez računalnika?

Uporaba omrežja nam olajša komunikacijo in zabriše zemljepisne omejitve vendar se le premalokrat zavedamo, da smo zato tudi vedno bolj izpostavljeni raznim grožnajm. Brez prave zaščite lahko tujci brez težav pridobijo nadzor nad našo opremo, podatki in denarjem. Žal je praksa takšna, da veliko ljudi razmišlja na način, meni pa se to ne more zgoditi, vendar se na koncu izkaže, da lahko praktično vsak postane žrtev takšnega ali drugačnega zlonamernega napada. Število napadov posebaj na mala in srednje velika podjetja pa se iz leta v leto veča. In je na koncu samo vprašanje časa kdaj bo do napada prišlo.

Letno poročilo NSS LABS

V podjetjih kjer ni potrebno gledati na vsak evro je proračun, ki se namenja varnosti vsako leto vedno večji. Saj se večina podjetij zaveda, da lahko le en izpad ali vdor, povzroči veliko izgubo denarja in ugleda.

Ker pa se zavedamo, da je za večino podjetij neracionalno, da bi imela zaposlenega varnostnega inžinirja.  Smo se odločili, da vam ponudimo varnostno upravljanje kot storitev.

Kot v realnem življenu tudi v informatiki velja pregovor “Bolje preventiva kot kurativa!”

Požarne pregrade naslednje generacije

“Zaklenite svoja vrata!”

Pred leti je policija v Angliji začela prav posebno bitko proti kriminalu in to na  zelo nevsakdanji način. Policisti so se sprehajali po ulicah mimo hiš in opazovali, kdo ima odprta okna in vrata.  V odprte hiše so v predverje postavili balone k njim pa dodali sporočilo in nasvete o varnosti doma in na tak način spodbujali ljudi, da bolj vestno skrbijo za svojo lastnino. Ker so nas že o majhnega učili da zaklepamo vrata so bili prejemniki teh balonovo v manjšini.

Žal pa v kibernetskem svetu takšnega trenda “zaklepaj svoja vrata” ne opažamo.

Tako kot v realnem življenju uporabljamo vrata in kamere za nadzor nad tem kdo lahko dostopa do naših prostorov se v kibernetskem svetu za to uporablja NGFW (požarna pregrada naslednje generacije), ki naše lokalno omrežje varuje pred “internetom”. Tako da izvaja:

  • Centralni nadzor delovanja varnostnih sistemov
  • Uporabo dovoljenih aplikacij
  • Segmentiranje omrežja in ločevanje na varnostne cone in omejevanje portov
  • Beleženje dogodkov

Ransomware

Kaj bi storili v primeru, ko bi nekega jutra prižgali računalnik in vas bi na ekranu pričakala podobna slika?

Backup

Tako izgleda trenutno eden izmed najbolj pogostih napadov na vaše podatke Ransomware, ki zaklene vaše podatke in zahteva odkupnino, ki pa je ponavadi tudi več tisoč evrov.

Da bi se izognili težavam z kriptovirusi je že dovlj navadna varnostni kopija podatkov, ki jo hranite nekje izven svojega omrežja. Najboljša in najlažja rešitev je, da svoje podatke varno shranite na oblaku.

Prednosti pri sodelovanju z nami:

  • Individualno svetovanje glede na potrebe podjetja
  • Storitev lahko oblikujemo v paket ki obsega varnost, internet in telefonijo
  • Hitro izobraževanje uporabnikov glede varnosti
Pokličite nas

ZAKAJ CITYPORT

CITYPORT je zasnovan tako, da ustreza zahtevam najbolj hitrih in uspešnih podjetij. Končni uporabniki imajo radi lastnosti in prednosti CITYPORT.

Internet

Pomagamo vam poiskati rešitev za varen in zanesljiv internet in vas povežemo v svet.

Telefonija

Prilagodite komunikacijsko infrastrukturo, da ta služi vaši dejavnosti.

Hotelske rešitve

Omogočite vašim gostom intuitivno in uporabno izkušnjo.

Klicni center

Pomagamo vam najti rešitev za boljšo komunikacjo in s tem večjo prodajo.

Poenotene komunikacije

Stranke, ki uporabljajo Cityport izboljšajo svoje poslovne rezultate.

Varnostne rešitve

Naj bo vaše omrežje naša skrb. Pomagamo vam pri vzpostavitvi varnega in hitrega podatkovnega omrežja.

Prenesite Priročnik

Ne spreglejte novosti in nasvete

Prijavite se na Cityport e-novice z zanimivostmi in nasveti s področja oblačnih sistemov, telefonije, spletnega gostovanja in ostalimi koristnimi vsebinami.